KBON1971

МВР благодари на ММС със специален приз за подпомагане на спорта

Съветникът на министъра на младежта и спорта Гошо Гинчев бе гост на церемонията по връчването на годишните награди на „Спортна асоциация – МВР“. На събитието бяха отличени най-добрите спортисти, треньори, отбори и клубове за 2017 г. в системата на МВР и бяха раздадени призове за заслуги. 
   „От името на министър Красен Кралев поздравявам всички служители и спортисти на МВР за постигнатите успехи и за това, че се занимават активно със спорт и развиват сериозна състезателна дейност“, заяви Гинчев. 
   Той посочи, че Министерството на младежта и спорта вижда в лицето на „Спортна асоциация – МВР“ лоялен, активен и развиващ се партньор, който организира и администрира много състезания. 
   „За българския спорт е много важна подкрепата, която получава от МВР. Вярвам, че и занапред спортистите на МВР ще носят радост и гордост на България“, завърши Гинчев. 
  Той получи специален благодарствен приз от зам.-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов, с който МВР изразява своята признателност към Министерството на младежта и спорта за подпомагане провеждането на редица републикански и международни първенства от календара на „Спортна асоциация – МВР“. 
   На церемонията присъстваха също зам.-министрите на вътрешните работи Красимир Ципов и Милко Бернер, главният секретар на МВР и председател на „Спортна асоциация – МВР“ Младен Маринов, директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Христо Терзийски, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов, ректорът на Академия на МВР доц. д-р Неделчо Стойчев, директорът на СДВР Ивайло Иванов, съветникът на министъра на вътрешните работи Златко Тодоров и др. 
   „Нашата организация развива спорта в системата на МВР и има 27-годишна история. Отиващата си 2017 г. беше успешна на национално и международно ниво за служителите спортисти на нашето министерство“, заяви в обръщението си генералният секретар на „Спортна асоциация – МВР“ Чавдар Атанасов. Той акцентира върху домакинството на европейското полицейско първенство по волейбол във Варна, на което България стана шампион и върху първата европейска полицейска купа по плажен футбол в Златни пясъци, спечелена също от представителния отбор на България. 
   „Благодарни сме на ръководствата на Министерството на вътрешните работи и на Министерството на младежта и спорта, защото тяхната подкрепа ни дава възможност да развиваме нашата дейност и да изграждаме добри спортисти – служители на МВР“, каза още Чавдар Атанасов. 
   „Служителите на МВР защитиха международния спортен престиж на министерството и на Република България, като се изкачиха на най-високото стъпало на европейския и световен европейски спорт. Намираме се в средата на олимпийския цикъл, който ще завърши с предстоящите игри през 2020 г. в Токио, където отново чакаме авторитетно представяне на служителите от нашето министерство, заяви Главният секретар на МВР и председател на „Спортна асоциация – МВР“ Младен Маринов. 
   За съществен принос към националния спорт бяха наградени елитните спортисти служители на МВР Антоанета Бонева (стрелба), Елица Янкова, Мими Христова и Тайбе Юсеин (борба), Ивет Лалова (лека атлетика), Мария Гроздева (стрелба), Тервел Пулев (бокс) и Петя Неделчева (бадминтон). 

Публикувано от: novinata.bg