img20171206183443-01

Откриха новия офис на IRU Брюксел

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов и председателят на Международния съюз по автомобилен транспорт (IRU) Христиан Лаброт откриха заедно нов офис в Брюксел.

В обръщението си към гостите на събитието, заместник-министър Ангел Попов заяви, че по време на шестмесечното си председателство на Съвета на Европейския съюз, България ще се стреми към постигането на ориентирани към бъдещето реалистични резултати, следвайки принципите на прозрачност, консенсус и сближаване във всички сектори на политиката. Българското председателство ще работи приоритетно по инициативите, включени в първия „Пакет за мобилност“, каза още той. По думите му, основното усилие за нашата страна ще бъде насърчаването на конкурентоспособен, социално и икономически стабилен транспортен сектор.

Заместник-министърът допълни, че първият „Пакет за мобилност“ следва да се основава на справедливи и балансирани решения, които да отчитат необходимостта от адекватна защита на водачите, заедно с упражняването на основното право за свободно предоставяне на услуги и правилното функциониране на Европейския вътрешен пазар.

„Ще бъдем обединители и ще разчитаме на подкрепата от всички в предизвикателствата, които предстоят пред сектор „Транспорт“ в рамките на Българското председателство“, отбеляза в заключение Попов.

Публикувано от: novinata.bg