20171121_shtab_Vratsa (2)

Албена Георгиева участва в заседание на Областния щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия в област Враца

Областният управител на област Видин Албена Георгиева участва в заседание на Областния щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия в област Враца, което се проведе днес в Областна администрация Враца под председателството на Мирослав Комитски – заместник областен управител на област Враца. На заседанието присъства и областният управител на област Монтана Росен Белчев.

Основна тема на срещата бе обсъждане степента на готовност и предприетите превантивни мерки за намаляване на последствията за населението и инфраструктурата при усложнена зимна обстановка в област Враца, както и дискутиране на съвместни действия между областите Видин, Монтана и Враца с оглед ефективна координация на ресорните институции при евентуална усложнена зимна обстановка. 

Основната цел при усложнена зимна обстановка е работата на институциите да бъде в пълна координация и синхрон, за да няма бедстващи граждани, отцепени населени места, да не се създават ситуации, възпрепятстващи достъпа на хората до медицински, социални, образователни и други услуги, да не се създават т.нар. „тапи“ по пътищата на региона.“ – каза Албена Георгиева по време на заседанието.

Областният управител на Видин отбеляза, че се поддържа постоянен обмен на информация за състоянието на републиканската пътна мрежа, свързваща трите области, с цел предприемане на своевременни действия при възникване на извънредна ситуация.

Областните управители на Видин и Монтана, изразиха готовност за обединяване на усилията си с област Враца в случай на усложнена зимна обстановка и подчертаха значението на координацията между администрациите, с цел своевременно реагиране и оказване на съдействие при бедствена ситуация.

Публикувано от: novinata.bg