IMG_9525

Родители на деца от Нефтохимик с гневно писмо до Общинския съвет

Родители на деца от школата на Нефтохимик входираха писмо в администрацията на Общинския съвет, в което изразяват недоволството си от липсата на ангажираност от страна на местния парламент към клуба. Писмото е подписано от близо 200 човека – родители на децата от малките възрастови формации.

 

Те упрекват общинските съветници, че пренебрегват нуждите на децата и не правят необходимото за тяхното пълноценно израстване. Това твърдение е мотивирано с липсата на добра материална база и с липсата на конкретна визия за развитието на клуба, който е общинска собственост.

 

„Понасяме стоически всички тези ненормални условия, в името на развитието на децата ни, в името на тяхната любов към футбола, в името на здравето им. Но застанахме на границата на търпението си. Границата същност беше премината когато видяхме неуважението, което всички вие демонстрирахте към хората, които възпитават нашите деца. Когато те Ви поканиха на среща, а Вие дори не проявихте елементарното възпитание да се отзовете на поканата. Тогава чувството, че нуждите на децата ни са пренебрегнати от Вас, ни връхлетя с пълна сила. Тогава ние се убедихме, че Вие не сте свършили работата, за която сме Ви избрали.“ – се казва в писмото.

 

На финала му родителите изразяват безрезервната си подкрепа към ръководството и целия треньорски екип на Нефтохимик.

 

Припомняме, че на 28-ми ноември (вторник), от 08:00 ч., пред сградата на НХК, по време на сесията на Общинския съвет, ще се съберат всички служители на Нефтохимик, заедно с децата и юношите от школата, техните родители, привърженици и спортни деятели, за да напомнят на местния парламент, че носи отговорност за развитието на спорта и бъдещето на спортуващите деца.

 

Публикуваме пълния текст на писмото, без редакторска намеса:

 

 

ДО ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БУРГАС

 

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

 

          Обръщаме се към Вас в качеството си на родители на деца, които тренират в детско-юношеската школа към ПФК „Нефтохимик“. Искаме за пореден път да изразим тревогата си от липсата на ангажираност на Общинския съвет, и в частност на Комисията по спорт, към децата ни и към школата, в която тренират те. Всички ние – родителите на тези деца, се чувстваме пренебрегнати от Вас и не сме съгласни, че правите необходимото те да се развиват пълноценно. Фактът, че треньорите, които се грижат за децата ни и влагат всичките си сили и всеотдайност, се чувстват недооценени и обидени от Вас, е достатъчно красноречив за нас, че за децата ни не е осигурено необходимото.

 Относно материалната база, която е основополагаща за израстването им искаме да Ви напомним, че все още сме в очакване на ремонтирането на игрищата в Спортен център „Изгрев“. Това ни беше обещано по време на предизборната кампания на г-н Николов преди две години.  Освен крайно необходимия ремонт на терените , там е наложително да има и закрита площ за тренировки. Защото децата ни през зимата мръзнат докато спортуват. Ние също, докато чакаме да свърши тренировката. Използваме случая да ви поканим да дойдете поне на един мач на децата, родени през 2005, на стадион Долно Езерово, за да видите как се играе футбол, заобикаляйки дупки и локви.

Понасяме стоически всички тези ненормални условия, в името на развитието на децата ни, в името на тяхната любов към футбола, в името на здравето им. Но застанахме на границата на търпението си. Границата същност беше премината когато видяхме неуважението, което всички вие демонстрирахте към хората, които възпитават нашите деца. Когато те Ви поканиха на среща, а Вие дори не проявихте елементарното възпитание да се отзовете на поканата. Тогава чувството, че нуждите на децата ни са пренебрегнати от Вас, ни връхлетя с пълна сила. Тогава ние се убедихме, че Вие не сте свършили работата, за която сме Ви избрали. Апатията толкова Ви е обзела, че дори Ви мързи да симулирате, че работите. И заради Вашето престъпно бездействие ние се чудим как да отговаряме на децата си когато ни питат защо те тренират на окаяни игрища, а наборите им от Ботев /Пловдив/, например, на модерни и функционални терени. Трябва ли да им кажем, че децата от Бургас са по-ниска категория и не заслужават да се развиват пълноценно като спортисти, уважаеми г-да от Комисията по спорт?  Или да им кажем, че техният труд е незначителен и безсмислен или с една дума „пуст“?

Колко трябва да е лишен човек от морални ценности да определи  300 деца и младежи, които са доказали своите качества с безброй много спечелени купи и  медали на местни и международни турнири, да определи огромната работата на един професионален треньорски екип като нещо „пусто“. Член на Комисията по спорт мисли, че ако Комисията подпомага целият този процес това е равносилно на наливане ОТ ПУСТО В ПРАЗНО. Проблемът с финансовите трудности на Нефтохимик придоби много по мащабни измерения. Той се превърна в проблем на спорта в Бургас, защото разобличи нехайството на хората, от които зависи спорта в Бургас.  И това е най-притеснителното за нас.

И тъй като ако и ние бездействаме резултатът ще бъде 300 „пусти и празни“, лишени от любимия спорт, разплакани деца и  40 семейства на борсата по труда, най-отговорно Ви заявяваме, че нямаме намерение да търпим повече Вашето унизително отношение към нас и по-важно към децата ни. Искаме да бъдем чути, искаме помощ и съдействие, а не само голословни отговори! Трябва ли да организираме митинги, протести и стачки пред Община Бургас, по основните булеварди и обществени сгради, за да получим правото да се развиват нашите деца? Отговорът за нас вече е ясен – ДА!

 

 

 

П.С  Благодарим на  целият треньорски щаб и ръководството на ПФК „Нефтохимик“ за неуморната работа и несломимия спортен дух, който предават и на децата . Благодарим им за постигнатите отлични резултати, въпреки цялата подигравка спрямо тях.

ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В СЪЩИЯТ ДУХ! НИЕ СМЕ ПЛЪТНО ЗАД ВАС!

Публикувано от: novinata.bg