news-46649-94466

Народният представител Васил Цветков присъства на първа копка на ремонт на гимназия в Костинброд

Народния представител от ГЕРБ-София област Васил Цветков, заедно със зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова, началника на РУО-София област Росица Иванова и кмета на община Костинброд Трайко Младенов, присъстваха на първа копка на „Проект подобряване качеството на образователния процес в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ в град Костинброд. Одобреният проект е по ОП „Региони в растеж” и е на стойност около 1 300 000 лв. На събитието бяха още зам.-кметове, кметове на кметства, общински съветници, представители на различни институции.

Проектът има за цел да подобри качеството на образователната среда и да повиши нейната привлекателност сред учениците чрез обновяване на материалната база, осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане на професионалните училища от национално и регионално значение.

С церемония стартира изпълнението на инфраструктурния проект, който ще се реализира в период от 30 месеца. Васил Цветков напомни, че по управляваната от МРРБ програма са предвидени 624 млн. лв. за образователна инфраструктура в България. „Благодарение на правителството, начело с премиера Бойко Борисов, българските общини имат възможност да реализират мащабни проекти по ОП „Региони в растеж”, които дават възможност за повишаване стандарта на живот на своите граждани. Община Костинброд върви в посока подобряване на образователната инфраструктура и този проект го доказва”, коментира Цветков.

Публикувано от: novinata.bg