news-46521-94148

ГЕРБ-Драгоман поздрави културните и просветни дейци на града по случай Деня на народните будители

Общинското ръководство на ГЕРБ-Драгоман връчи поздравителни адреси на читалищата, детската градина и ясла, и училищата от община Драгоман по повод 1 ноември – Денят на народните будители. Приветственото писмо гласи:

„Уважаеми учители, дейци на просветата и културата, приемете най-сърдечни и искрени поздравления по повод 1 ноември –  Денят на народните будители!

На този ден всички ние се прекланяме пред творците и пазителите на българската духовна и културна традиция – светите братя Кирил и Методий, на техните ученици и последователи св. Климент Охридски, Константин Преславски, Йоан Екзарх, на родолюбците Паисий Хилендарски, Васил Левски, Димитър Талев и много други.

Вие всички успешно продължавате тяхното дело, съхранило вечния български дух,  вечния стремеж към овладяване на знанието, вечното движение напред.

Не преставайте да будите съзнанието на младото поколение за нашето наследство, което съхраняваме и разпространяваме през вековете за едно по-добро бъдеще на българския народ.

Обогатявайте и опазвайте българската духовност и копнежа по нови хоризонти в образованието и културата!”, гласи поздравителният адрес.

Публикувано от: novinata.bg