news-46200-93438

Десислава Костадинова поздрави членовете на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с онкологични заболявания в Пазарджик

В Пазарджик стартира 16-тата поредна кампания за борба с рака на гърдата, инициирана от „Сдружение за онкоболни и приятели”. По този повод участниците в кампанията бяха поздравени от народния представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова.

В своето приветствие към членовете на сдружението, Центъра за социална интеграция  и рехабилитация на лица с онкологични заболявания и всички ангажирани с каузата, Костадинова каза: „Много важно е в рамките на тези кампании вие да достигнете с вашите действия и послания до възможно повече жени с цел превенция. Заболелите от рак на гърдата са най-много от всички онкоболни в нашата област. Знам, че по време на кампанията за борба с рака на гърдата през 2016 г. са се прегледали малко над 1000 жени. Голяма помощ в ранното откриване на заболяването оказва подвижният ехограф на Вашето сдружение. Благодаря ви, че заедно успяхме да осигурим прегледи на повече от 40 жени в Пещера“

„Продължавайте с вашата кауза. Тя е не просто полезна, тя е необходима. Вярвам, че заедно, с обща отговорност, можем да променим статистиката и нейният ход да бъде надолу. Да има повече прегледани и по-малко болни!“, допълни Десислава Костадинова.

„Екипът на центъра в Пазарджик работи неуморно по профилактиката, превенцията и ранното диагностициране на пациентите и за тяхната превенция. Затова ми позволете да им  благодаря за всеотдайния труд, любов и грижа в полза на обществото“, с тези думи Гинче Караминова общинския ръководител на ГЕРБ-Пазарджик се обърна към работещите и членовете на центъра днес. Тя припомни, че  дейността на пазарджишкия център се финансира от държавата и това е направено още  от първото правителството на Бойко Борисов.

В рамките на днешния ден в Пазарджик се проведоха безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата. Те ще продължат през целия месец, като ще се извършват от онколог-гинеколог, дерматолог и рентгенолог. При прегледите ще се използват подвижен ехограф и видеопринтер, които сдружението получи от дарителска кампания, подкрепена от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Публикувано от: novinata.bg