Image_6241732_500_0

Задържаха под стража обвиняем за убийство

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Петър Л., привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, предл. 3, вр. чл. 115 от НК, за това, че на 08. 10. 2017 г., в с. Вресово, община Руен, на поляна, намираща се в ромската махала, чрез нанасяне на удари в областта на главата с твърд предмет, причинил смъртта на С. Ж. Убийството е извършено с особена жестокост.

         От доказателствата по делото, съдът изведе извод за наличие на обосновано предположение, че Петър Л. е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Съдебната инстанция прие като доказателства самопризнанията на Петър Л. и изложените от него подробни обяснения, подробно описание на механизма на причиняване на телесните увреждания на пострадалия, разкрити и в хода на досъдебното производство. Съдът счете, че е налице и другата кумулативна предпоставка за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно, опасността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, доколкото самата правна квалификация на престъплението и предвиденото за него наказание „Лишаване от свобода“ над 10 години, предполага наличието на такава опасност. Според съдебната инстанция липсват доказателства, които да оборват този извод.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.

Публикувано от: novinata.bg