maxresdefault

Впечатляващият вокален ансамбъл “I Maestri” идва за първи път у нас

Впечатляващият вокален ансамбъл “I Maestri” идва за първи път у нас – като основен гост за петия Корейско-български концерт на приятелството, подкрепен от българското Министерство на културата.

Събитието е традиционно в културните отношения между Република Корея и Република България. В концерта на приятелството на 18 октомври от 19.00 ч. в зала „България” ще вземе участие и българският дамски хор “Bella Voce”.

Входът е безплатен, съобщават от посолството на Република Корея.

“I Maestri” е създаден през 2006 г. Сега се състои от 90 професионални оперни певци, 39 от които ще посетят България, за да докоснат публиката със звука на нечувана хармония, по думите на организаторите.

Хорът ще бъде дирижиран от маестро Джему Янг, енергичен творец и музикант, получил много награди, между които Наградата на президента, награда за най-добър диригент на Сеулската академия, „Артист на годината“, награда на Ерик Гарсети, кмет на Лос Анджелис.

“I Maestri” са пожънали успехи в различни страни, между които САЩ, Русия, Китай, Япония. Идването им в България е част от тяхното европейско турне.

Българският дамски хор “Bella Voce” ще допринесe за великолепната празнична и приятелска атмосфера с изпълнения на български народни песни, отбелязват от екипа.

          Ще прозвучат също корейски и руски народни песни, руски романси, композиции на Вангелис, Верди, Карл Орф, Дворжак, Панчо Владигеров, Росини, Шуберт, Бизе, Лехар, Пучини. Съпроводът на пиано е на Джейонг Ли.

Публикувано от: novinata.bg