Iliyana_Yotova_sm

Откриват XVII международен фестивал на червенокръстки и здравни филми – Варна

Утре от 18.00 часа в хотел „Радуга“, СОК „Камчия“ – Варна, г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България и патрон на Фестивала, ще открие официално тазгодишната международна филмова надпревара.

Организатори на Фестивала са Българският Червен кръст и Медицинският университет – Варна. Тази година той се провежда от 12 до 15 октомври под мотото „Агресия – хуманизъм – кино“. Освен прожекциите на състезаващите се игрални и документални филми от цял свят в програмата на Фестивала са включени Академия за документално кино и дискусии по темата с участието на доц. д-р Харалан Александров, журналистите и анализатори Тома Томов, Валери Найденов, Емил Спахийски и на писателя Михаил Вешим.

Художествен директор на Фестивала е проф. Божидар Манов, а председател на международното жури е известният италиански режисьор, сценарист и продуцент Беппе Чино. Сред гостите на Фестивала са любими български артисти и филмови дейци като Васил Михайлов, Филип Трифонов, Стоян Алексиев, Антон Радичев, Любен Чаталов, Орлин Павлов, Александра Сърчаджиева, Иван Ласкин, сценаристът Георги Мишев и много други.

За участие в XVII Международен фестивал във Варна пристигнаха и много чуждестранни гости – представители на Международния комитет на Червения кръст, на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, на Хърватски, Румънски и Италиански Червен кръст, на Турския и Иракския Червен полумесец. Гости на Фестивала са и режисьори и журналисти от Швеция, Иран, Кипър, Бразилия.

Публикувано от: novinata.bg