6222_sofiiska opera

Софийската опера и Болшой театър подписаха договор за сътрудничество

Академик Пламен Карталов, директор на Софийската опера и балет и професор Владимир Урин, директор на Болшой театър, подписаха договор за взаимно сътрудничество.

Проведе се среща на директора на Софийската опера и балет академик Пламен Карталов с генералния директор на Болшой театър Владимир Урин. Двамата подписаха договор за взаимно сътрудничество за предстоящите от 12 до 24 май 2018 г. гастроли на Софийската опера и балет на една от най-престижните световни сцени.

Гастролите на Софийската опера и балет ще бъдат открити с две български произведения – операта „Янините девет братя“ на Л. Пипков и балета „Нестинарка“ на М. Големинов. 
Освен това Софийската опера ще представи пред московската публика четирите спектакъла от Вагнеровия „Пръстен на нибелунгите“ – „Рейнско злато“, „Валкюра“, „Зигфрид“ и „Залезът на боговете“, които ще бъдат поставени на Историческата сцена на Болшой театър.

Двамата директори обсъдиха също така възможността за организиране на концерт на младите формации на Софийската опера и балет и Болшой театър в Бетовеновата зала на театъра.
По време на визитата си в Москва маестро Карталов посети новата постановка на Болшой театър – операта “Идиот” като след спектакъла поздрави артистите за великолепното изпълнение.

Публикувано от: novinata.bg