IMG_20170913_125748_resized_20170913_011310008

Кметът на Добрич Йордан Йорданов се срещна с Посланика на Беларус

Посланикът на Беларус в България – Н. Пр. Владимир Воронкович и Олег Белов – заместник-ръководител на мисията и съветник по търговски въпроси са на посещение в Добрич. Визитата започна със среща с Кмета на Добрич Йордан Йорданов, по време на която гостите предоставиха кратка информация за двустранното сътрудничество в различни области между България и Беларус. Дипломатите споделиха своето удоволствие от партньорството на град Добрич с беларуския град Пинск и изразиха надежда сътрудничеството между двата побратимени града да стане по-активно, като предложиха няколко области на взаимодействие.

Кметът на Добрич получи покана да бъде гост на бизнес форума, който ще се проведе в рамките на поредното заседание на Междудържавната комисия за сътрудничество през ноември 2017 г. в Бургас.

Йордан Йорданов увери беларуските гости, че отделя голямо внимание на развитието на сътрудничеството между побратимените градове и че търси нови възможности за икономическо партньорство.

В края на визитата си Н. Пр. Владимир Воронкович направи дарение от книги за читалищата и библиотеката в Добрич. Книгите – стихосбирки на известни беларуски  поети, преведени на български език, ще допринесат за по-доброто опознаване на българския и беларуски народ.

Посещението в Добрич продължава със среща с Областния управител на област Добрич и бизнес представители в Търговската палата. Град Добрич е първият от градовете, включени в планирания маршрут на Извънредния и Пълномощен Посланик на Република Беларус в Република България и по съвместителство в Република Гърция.

Публикувано от: novinata.bg