изтеглен файл (23)

Вицеадмирал Емил Ефтимов ще участва в заседание на Съвместната българо-американска комисия в Щутгарт

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ще участва в седемнадесетото заседание на Съвместната българо-американска комисия, което ще се проведе утре, в Щутгарт, Германия. Участието на вицеадмирал Емил Ефтимов, който е и съпредседател на Съвместната комисия, е във връзка с изпълнението на „Споразумение между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната”. 

На форума ще присъстват членове на Съвместната комисия и изпълнителния комитет, както и съпредседатели на подкомитети. От американска страна ще участват също представители от командването на Силите на САЩ в Европа, командванията на Сухопътните, Военноморските сили, Военновъздушните сили, Силите за Специални операции, Морската пехота и Инженерния корпус на САЩ в Европа.

В рамките на събитието ще бъде направен преглед на досегашната работа по изпълнение на споразумението за периода от предходното заседание до момента. Също така ще бъдат разгледани поставени въпроси, нерешени проблеми и приети мерки за тяхното преодоляване, както и взети решения за по-нататъшното прилагане на спогодбата.

Заседанието ще бъде ръководено от генерал-майор Дейвид Алвин, началник на управление в Командването на Силите на САЩ в Европа като съпредседател на Съвместната комисия от американска страна.

Публикувано от: novinata.bg