dsc0244

Творчески сезон 2017 – 2018 в Младежки културен център стартира с няколко нови школи

През новия творчески сезон в Младежки културен център – Бургас отново стартират работа над 20 школи за обучение през свободното време в направленията театър, танци, музика, изкуство, спорт, които търсят своите нови възпитаници.

Художествените колективи, школи и другите форми, които работиха през изминалия сезон, ще продължат своята работа. Освен тях, към голямото семейство на МКЦ през септември се присъединиха и нови, в които участват все повече млади хора.

След успешния старт на школата по журналистическо майсторство с ръководител Мария Кехайова – дългогодишен журналист от Бургас, до 30 септември ще се сформира отново група, която да стартира обучение през октомври. Желаещите могат да подадат заявка в свободен текст на имейл: mkc_bs@abv.bg или на тел. 056/906 524. Занятията ще се провеждат в сградата на Младежкия културен център, ет. 2, зала № 14, всеки сряда от 19:00 до 20:00 часа и събота от 10:00 до 11:00 часа. Желаещите ще придобият представа за ежедневните трудностите, с които се сблъскват разследващите журналисти. Обучението е с такса 15 лв. за месеца.

Бургазлията Красимир Марчев, художникът-фотограф, който впечатли журито на „България търси талант“, също стартира школа от 30 септември. Студио „Драма“ или просто Школата по актьорско майсторство за деца и младежи набира своите попълнения чрез кастинг, който ще се проведе на 30 септември (събота) в Младежки културен център – Бургас от 16:30 до 18:30 ч. в зала 17.

В седмичния график на центъра влиза още и нашумелият метод за отслабване Табата Фитнес, където с квалифицирания инструктор Димитър Батилов ще получите една наистина функционална тренировка.

От 15 септември Арт и дизайн работилница ще разкрие първите си групи в Младежки културен център – Бургас. Заниманията ще се провеждат всяка събота и неделя от 09:30 до 13:30 часа. Целият творчески процес ще се следи от няколко педагози. Времето за работа е съобразено с нуждите на различните възрасти.

За всички, които искат да осмислят своето свободно време, школите по интереси, които стартират през новия творчески сезон, са:

 

– Хорова школа „Милка Стоева“ – р-л Светла Стоева;

– ФТА „Никола Гинов“ – р-л Димитър Гинов;

– Спортен клуб „Бляк Стайл Дюн“ – р-л Петя Стойкова и Христо Андонов;

– Клуб по спортни танци „Бургас 75“ – р-л Андрей Тодоров, Добрина Паричкова, Траяна Залянова;

– Детско ателие „Калейдоскоп“ – р-л Мария Шурелова

– Зумба „Щери Бургас“ – р-л Щерион Камбуров;

– Спортен клуб „Кудо Бургас“ – р-л Антоан Парчев;

– Фолклорен клуб „Гергьовче“ – р-л Ивайло Стоянов;

– Балетна школа „Звездици“ – р-л Надежда Величкова;

– Йога студио „Буда“ – р-л Радостина Колева;

– Йога студио „Шанти Ананди“ – р-л Пенка Николова;

– Йога студио „Оренда“ – р-л Десислава Кесова;

– Театрална школа „Слънчова планета“ – р-л Ирена Ненчева;

– Клуб „Театър“ Бургас – р-л Румен Велев;

– Театрална школа „Кръгозор“ – р-л Елена Ференц;

– Студио „Драма“ – р-л Красимир Марчев;

– Уроци по поп пеене – р-л Галина Ичеренска;

– Танцова формация „Петлите“ – р-л Георги Димитров;

– „Елит Танго“ – аржентинско танго – р-л Живка Димитрова;

– Детски цигулков ансамбъл „Звездички“ – р-л Едуард Василев;

– Танцова школа „Бели Денс Бургас“ – р-л Таня Шахова;

– Детски фолклорен танцов ансамбъл „Радост“ – р-л Димитър Гинов;

– Kizomba Maniacs – р-л Владимир Първанов;

– Fitness Tabata – р-л Димитър Батилов;

– Школа по журналистическо майсторство – р-л Мария Кехайова.;

– Клуб по танци и съвременна хореография „Екилибърденс“ – р-л Ирина Дубровина;

– Aрт и дизайн работилница – р-л Величка Станкова.

 

Информация за основните дейности  на всяка една школа, състав и формация, прием, график на репетициите, цени, можете да получите от ръководителите им. Техните телефони можете да потърсите в сайта на организацията в интернет: www.mladite.eu.

 

Младежки културен център – Бургас е институция, която винаги е давала посоката за духовно развитие и е запалвала искрата на творчеството у младите. Някои от школите са с над 50-годишна история. Те ще ви помогнат да откриете своя талант.   

Публикувано от: novinata.bg