изтеглен файл (32)

Дебат за състоянието на Европейския съюз

Председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер ще участва заедно с евродепутатите в ежегодния дебат за състоянието на Европейския съюз от 10.00 ч. българско време в сряда.

В присъствието на всички комисари Парламентът ще обсъди начини да се продължи напред към един силен ЕС, който отговаря на очакванията на гражданите.

Информационното бюро на ЕП и Представителството на Европейската комисия в България организират предаване на живо на речта в Дома на Европа в София, ул. „Г. С. Раковски“ № 124 от 10:00 ч. Осигурен е превод на български. Събитието е с предварителна регистрация. Молим, желаещите да присъстват да се регистрират, като използват следния линк:http://bit.ly/SOTEU2017.

Сред въпросите, които се очаква да бъдат засегнати, са вътрешната безопасност, работните места и икономическият растеж, миграцията и международната търговия. Дебатът ще продължи три часа и може да бъде следен на живо в интернет тук. Лидерите на политическите групи ще изложат приоритетите, които те виждат за ЕС до европейските избори през юни 2019 г. Те също така ще дадат своята оценка на постиженията Комисията „Юнкер“ до средата на нейния мандат.

Прякото излъчване в Дома на Европа на изказването на председателя на ЕК ще бъде последвано от дискусия по основните акценти от речта с участието на ръководителя на Представителството на ЕК в България г-н Огнян Златев, проф. Ингрид Шикова, преподавател по политики на ЕС в СУ „Св. Климент Охридски“ и г-жа Гергана Паси, председател на ПанЕвропа – България.

Пълният дебат и последващите изказвания на лидерите на политическите групи може да проследите на живо и чрез EP Live и EbS+.

За да вградите дебата за излъчване във външен уебсайт, използвайте следния код:

<iframe id=“player“ name=“player“  width=“600“ height=“370“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ style=“overflow:hidden“ src=“http://web.ep.streamovations.be/index.php/event/stream/170913-0900-special-state-of-the-union/embed?defaultLanguage=xx„></iframe>

Потребителите могат да променят измеренията на видео плейъра (оригиналните са 600 x 370 dpi), както и езика (заменете „…defaultLanguage=xx“ с кода на съответния език (напр. „…defaultLanguage=en“ за английски, „…defaultLanguage=bg“ за български).

Публикувано от: novinata.bg