изтеглен файл (11)

700 първокласници ще прекрачат училищния праг на 15 септември в Добрич

В Първия учебен ден на 15 септември 707 първокласници ще прекрачат училищния праг в Добрич. Всички малчугани, които за първи път ще чуят училищния звънец ще получат от кмета Йордан Йорданов по две занимателни тетрадки със символи на града с лично поздравление. Кметът ще открие Новата учебна година в СУ „Любен Каравелов“ в 9.00 часа и в ЕГ „Гео Милев“ в 10.00 часа.

През тази година училищните ръководства сами решават в колко часа да открият Новата учебна година, но в повечето училища откриването ще започне в 9.00 часа с издигане на Националния Флаг и Химна на Република България. През учебната 2017/2018 година детските градини ще посрещнат за първи път около 500 деца в 20 групи, а в общинските училища ще се обучават около 8000 ученика в 350 паралелки.

В училищата са извършени частични ремонти на учебни кабинети, фоайета, подмяна на дограма, монтиране на ламинат, профилактика на отоплителни инсталации и др. на стойност 294 575 лв. Ремонтирана е фасадата на ОУ „Йордан Йовков“. Значителни ремонти дейности са извършени в ОУ „Хан Аспарух“, както и на помещенията в СУ „Св. Климент Охридски“, където ще функционира Центърът за природни науки и математика.

В общинските училища и детски градини са създадени нормални санитарни и хигиенни условия за безопасно обучение.

Закупени са и са доставени навреме необходимите учебници и учебни помагала за

всички деца от подготвителните групи и ученици – без втори и шести клас, които ще бъдат осигурени до 15.09.2017 г. на стойност около 245 хиляди лева.

Община град Добрич изказва своята благодарност на всички училищни ръководства, педагози, служители, родители за проявената ангажираност и съпричастност, за да могат добричките деца да се обучават и възпитават в добри и качествени условия.

Публикувано от: novinata.bg