Lomini_3

Американска фирма за транспортни технологии проявява интерес към Добрич

По инициатива на Посолството на САЩ в България се проведе среща между кмета на град Добрич Йордан Йорданов и представител за България на фирма Ломини ООД (Lomini Ltd.) – Стоян Стоянов.

В писмо до Община град Добрич Мария Галиндо – търговско аташе при Посолството на САЩ в България сподели, че би се радвала да види повече американски фирми да си партнират с български такива, както и с местното самоуправление. В тази връзка предложи на вниманието на Община град Добрич фирма Ломини ООД, оторизиран представител на Глобал Трафик Текнолоджис – световно известен производител на цялостни решения за осигуряване на приоритетното преминаване през кръстовища на автомобили със специален режим на движение (Спешна медицинска помощ, Полиция, Пожарна и др.), както и автомобили на градския транспорт.

През 2012 г. и 2013 г. със съдействието на Община Бургас, Община София-град и Община Варна, фирма Ломини ООД реализира 3 пилотни проекта (с продължителност от 3 до 6 месеца) за тестване системите на Глобал Трафик Текнолоджис (GTT) за осигуряване на приоритетното преминаване през кръстовища на автомобили със специален режим на движение и автомобили на градския транспорт. Оборудването е монтирано на общо 7 кръстовища, 7 автомобила на градския транспорт и на 5 автомобила на Пожарната и Спешна помощ. Ползите от съществуването на системата е оценено от ползвателите от спешна помощ, Пожарна и Градски транспорт. Доказано е по безспорен начин, че системата е изключително ефективна и води до повишаване ефективността на СМП.

В България системата Оптиком (Opticom) е въведена в гр. Бургас на 32 кръстовища и на 77 превозни средства, с осигурено финансиране от ОПРР и в гр. Варна – 24 кръстовища и 16 превозни средства, също с финансиране от ОПРР.

На срещата, която се състоя днес от 10.00 ч. в Малка зала на Община град Добрич търговския директор на фирма Ломини ООД, представител на GTT за България Стоян Стоянов направи кратка презентация на фирмата и нейните продукти. В срещата взе участие и представител на Посолството на САЩ в България Петър Делин.

Публикувано от: novinata.bg