14 фирми отварят 47 работни места за младежи

На първата за тази година специализирана трудова борса за младежи, която се проведе днес в хотел „Верея“ в Стара Загора, 14 фирми заявиха 47 работни места. Тя бе организирана от Агенцията по заетостта и нейното поделение в Стара Загора .

Като работодател присъстваха и представители на Министерство на отбраната. Те обявиха активните работни места за военнослужещи и резервисти извън посочената бройка, които също предизвикаха интерес сред търсещите работа.
Незабавно се търсят настройчици на металорежещи машини с цифрово – програмно управление, продавач – консултанти, кредитни консултанти, ресторантски работници, химици– лаборанти, машинни и електроинженери, инженери ДВГ, софтуерни и хардуерни специалисти с англ. език.
На борсата присъстваха 116 търсещи работа младежи, които притежават различни специалности и умения. С всички фирми предстоят следващи срещи с цел приемане на заявки за позициите, за които не са срещнали подходящи кандидaти.
В началото на срещата Ивайло Владимиров отправи покана към младите хора, които имат желание и възможност да започнат свой бизнес, да гостуват на Търговско-промишлена палата – Стара Загора. Палатата през последната една година работи активно за стимулиране на младежкото предприемачество и е готова да даде консултации за стартиране на собствен бизнес. Ивайло Владимиров е част от работна група, която защитава каузата за подпомагане на стартиращия бизнес и за стимулиране на младите предприемачи. Срещата по темата е в сряда, 10 юли, от 10 часа в залата на Търговско-промишлена палата – Стара Загора.

Борсата се провежда по проект „Повишаване качеството на предоставяните от Агенция по заетостта услуги за гражданите и бизнеса с фокус върху уязвимите групи на пазара на труда” – “Да успеем заедно”. През 2013 г. по този проект ще бъдат проведени общо 96 трудови борси в страната, всички с фокус уязвимите групи на пазара на труда, от които 12 специализирани, каквато е днешната борса в Стара Загора.

Публикувано от: novinata.bg