news-45523-91684

В приемния ден на народния представител от ГЕРБ Емилия Милкова бяха обсъдени възможности за популяризиране на историята на киното

Проект за популяризиране на историята на киното беше представен в приемния ден на варненския депутат от ГЕРБ д-р Емилия Милкова. В качеството си на театровед и режисьор Елица Матеева запозна народния представител с идеята си да бъдат организирани тематични курсове, на които младите хора с интерес към седмото изкуство да обогатяват и развиват своите познания.

„Целта е проектът да бъде полезен и за кандидат-студентите, които искат безплатно да се подготвят за приемните изпити по специалностите в тази сфера”, обясни Матеева. Тя допълни, че Регионална библиотека „Пенчо Славейков”, съвместно с която в продължение на 5 години организира лектории, посветени на киното, би могла да бъде партньор на инициативата.

Като дългогодишен директор на варненската библиотека, Емилия Милкова отчете, че отдел „Изкуство” е сред местата, които разполагат с необходимата атмосфера и технически средства за провеждането на тематични срещи с любителите на киното. Народният представител потвърди ангажимента си да съдейства за реализацията на проекти, които откриват нови перспективи пред знаещите и талантливи хора и акцентира върху ролята на подобни инициативи, насочени към децата и младежите.

Елица Матеева подари на д-р Емилия Милкова последната си книга „Целият свят е… кино!” – сборник от рецензии, посветени на съвременното кино.

Публикувано от: novinata.bg