news-45520-91673

МГЕРБ-Казанлък реновираха спирка в гр. Шипка

Младежите от ГЕРБ-Казанлък реновираха спирка от закрит тип в подбалканското градче Шипка. Поводът за освежаването й е празникът на града – 15 август. Съоръжението е построено в края на 90-те години на миналия век, като през това време не е било поддържано, което го е превърнало в неуютно място в центъра на Шипка.

Продължават ремонтните дейности по спирката, а по инициатива на кмета на града Веси Панайотова и нейните съграждани, тя ще се превърне и в информационен център. В нея ще бъдат поставени табла, които освен забележителностите край Шипка, ще показват и намиращите в града хотели и къщи за гости.

За МГЕРБ-Казанлък това е част от поредица инициативи в района. За младежите е важно каузите да не са само в града на розите, а и във всички населени места. Сред обектите, придобили по-добър вид, са чешмата в центъра на село Черганово, паркът за отдих в Горно изворово, както и облика на пространството около Руските гробища в Енина. Една от първите инициативи на младежката структура в селата от общината бе откриването на буквално изоставения парк в централната част на Средногорово през 2011 г.

Публикувано от: novinata.bg