изтеглен файл (1)

Военна техника от състава на българските и американските въоръжени сили ще бъде представена в Русе

Бойна техника, която е на въоръжение в армиите на Република България и на САЩ, ще бъде изложена в Русе на 18 юли (вторник). Гражданите и гостите на града ще имат възможността да разгледат американски бойни машини М 1126 „Страйкър“ от състава на 2-ри Кавалерийски полк, както и бронирана бойна машина М1117 „Гардиън“ и БТР 60ПБ – МД1 от военно формирование 32420 – Русе, които ще бъдат изложени от 10.00 ч. до 12.00 ч. на 18 юли в кв. „Дружба 3“, на зелената площ югозападно от кръстовището между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Васил Левски“. Посетителите ще могат да се запознаят и със задачите, които се изпълняват с участието на представената военна техника.

По-рано на 18 юли колони от формированието на 2-ри Кавалерийски полк от Сухопътните войски на САЩ в Европа ще преминат през българо-румънската граница от ГКПП „Дунав мост 1“. Колоните, в състав до 850 души и до 250 единици бойна колесна техника, ще се придвижат през територията на България в периода 18-23 юли 2017 г. за участие в съвместните тренировки на Учебен полигон „Ново село“ и в Базата за предно разполагане – Безмер в рамките на многонационалното учение „Saber Guardian 2017“. 

За осигуряване на сигурността по време на движението военнослужещите и техниката ще бъдат ескортирани от представители на Служба „Военна полиция“.

Публикувано от: novinata.bg