изтеглен файл (67)

Прощаваме се с Искра Шипева

На 12.07.2017 г. почина Искра Асенова Шипева – Пухова – директор на музеите в Копривщица, дългогодишен общински съветник и Председател на Общински съвет, общественик, читалищен деятел и радетел на Копривщица. Това съобщиха от Общинска администрация – Копривщица. 
 От Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства” на Министерството на културата изказаха искрени съболезнования на близките, колегите и приятелите на г-жа Шипева. С дълбока скръб се разделяме с Искра Шипева, дългогодишен директор на Дирекция на музеите в град Копривщица. 
С активната си дейност тя допринесе както за популяризиране, така и за запазване на богатото културно наследство на региона за бъдещите поколения. Целият й съзнателен живот и в лично, и в професионално отношение, беше подчинен на един-единствен мотив: да работи за Копривщица и съгражданите си. 
Искра Шипева е ярък пример за висок професионализъм и силен характер. Всеки, който я познаваше, ще я помни със страстта, която влагаше във всички начинания и най-вече с упоритостта и постоянството за тяхната реализация. 
Министерството на културата изразява искрени съболезнования на близките, колегите и приятелите на Искра Шипева. 
Дълбок поклон пред светлата й памет! 
 Поклонението ще се състои на 15.07.2017 г. от 10:00 часа в залата на Старото училище. 

 

Публикувано от: novinata.bg