unnamed (2)

Мирела и Пресияна Димитрови с Гран При от международен фестивал в Казахстан

В столицата на Казахстан – Астана, се проведе международният фестивал „Шаттък“, в който дуетът на двете сестри Мирела и Пресияна Димитрови спечели Гран При.

       Представените три дуетни изпълнения впечатлиха журито, в което участва и председателят на международна организация ФИДОФ – Николай Текелиев. С таланта си, двете сестри привлякоха вниманието и на представители от другите страни-участници, като заедно с това получиха и покани за изяви в конкурси в Латвия, Казахстан и Италия.

       По време на престоя си, момичетата се срещнаха с българския посланик Васил Петков, като споделиха, че са останали очаровани от топлото посрещане от страна на представителите в посолството. Двете сестри участваха и в няколко концертни програми, сред които и грандиозния спектакъл EXPO-2017, в който се включиха с песента на Майкъл Джексън „We are the World”, заедно с избрани участници от фестивала. Спектакълът беше излъчен по  националната телевизия на Казахстан, по повод празника на Астана, като част от събитията от EXPO-2017.

       Успехите си, талантливите момичета дължат и на своя вокален педагог доц. Алис Боварян – преподавател в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ София.

       Международният фестивал се провежда за 12-та поредна година от министерството на културата в Казахстан, Акимата на Астана и обществен фонд „Бозторгай“ с председател Карлыгаш Абдикаримова и в него участваха състезатели от Казахстан, Узбекистан, Армения, Китай, Италия, Беларус, Латвия, Литва и Русия.

Публикувано от: novinata.bg